torsdag 5 juni 2008

See the world in just one grain of sand

77 dagar kvar

Dagens skiva: Gina Villalobos; Rock'n'roll pony
Dagens låt: World Party: Put the message in a box

Dagens skiva påminde mig om en av mina favoriter. Gina Villalobos gör en riktigt bra cpver dessutom.

"Put the message in the box
Put the box into the car
Drive the car around the world
Until you get heard"
Karl Wallinger: Put the message in a box


onsdag 4 juni 2008

Are you going to Alabama

78 dagar kvar

Dagens skiva: Gary Louris: Vagabonds
Dagens låt: Gary Louris: She only calls me on sundays

Det var en trevlig kväll på Cirkus igår. Alison Moorer var fantastisk. Underbara versioner av "Alabama", "Both sides now" och "Dancing barefoot". Hennes röst är gudomlig. Skulle gärna se henne någon gång med fullt band. Den DVD som fanns med på skivan Show är grym. Steve Earle var VÄLDIGT ojämn. Blandade utsökta versioner av några favoriter, bl a Christmas in Washington, My old friend the blues och Billy Austin, med vissa något slarvigt utförda nummer. Jag har också lite svårt för arrangemangen av låtarna från nya skivan. Jag förstår att han vill utforska nya territorier men det är inte riktigt min bag. Det är OK men ... Tyvärr har jag ju dessutom min första konsert med honom kvar i minnet. Jag hoppas ju varje gång jag ser honom att han skall upprepa den konserten. Läs mer om den här
Men som sagt: Allison Moorer var en höjdare

tisdag 3 juni 2008

I remember holding on ...

79 dagar kvar ...

Dagens skiva: Steve Earle: Washington Square serenade
Dagens låt: Steve Earle feat. Emmy: Goodbye

Dagens konsert Steve Earle och Allison Moorer på Cirkus i Stockholm.
En from förhoppning att dom gör Goodbye tillsammans ...

måndag 2 juni 2008

I know what I'm looking for now

80 dagar kvar ...

Ganska fånigt med en nedräkning för något så trivialt som att jag fyller 50 i augusti. Hade planerat att ta långsemester men just nu blir det av olika anledningar troligen inget. Ingen långresa i alla fall. Ledig tänker jag däremot vara. Att jag fyller år är ju också svårt att bortse ifrån. Ev. ser jag till att vara borta "den stora dagen" men det är inte livsviktigt det heller. Däremot är jag MYCKET BESTÄMD över att jag inte vill ha någon överraskning så friends; PLEASE ... Enbart familjen på fika typ.

Kan inte påminna mig att jag någonsin tidigare känt någon ångest över att bli äldre men nu vet jag inte. Inte för det att jag blir 50 just. och att med stor sannolikhet större delen av mitt liv har passerat, men kanske av att tiden trots allt är utmätt och att det inte är sååå många år kvar. Kanske har jag blivit bättre på att säga nej, bättre på att inte ställa upp för andra. Kanske också lite bättre på att värdera min tid och ge mig själv utrymme att göra det jag verkligen vill.

Dagens skiva: Tift Merritt: Another country
Dagens låt: I know what I'm looking for now

"Everyone's looking, they're not sure at what
Holding onto illusions like it's all that they got
Putting a mystery where a myster is not
Now can you tell me why"
Tift Merritt: I know what I'm looking for now

Var. som jag kommenterat tidigare, på Nalen och såg Tift Merritt i tisdags. Flera andra har på bloggar och annat kommenterat att det var en synnerligen speciell spelning. Hon var på ett strålande humör. Hon fick också ett mottagande av publiken som överraskade i alla fall mig. Dessutom var hon "klädsamt generad" av att vi verkligen gillade det hon gjorde.

Mycket konserter inplanerade under sommar/höst.
I morgon blir det Steve Earle (och ALLISON MOORER) på Cirkus. Har även biljetter till Springsteen, Drive-by Truckers, Elliott Murphy och sist men inte minst,
Emmylou Harris på Cirkus den 22 september.